Fakta om Goliat, Pimpinellan, Gullan och Russin

Pimpinellan

En söt liten filur som själv bestämmer när det är allvar eller lek. Hon föddes den 23 April i år och man
märker att hon är en liten kopia av fröken Jill. Hennes mamma har nu tagit hand om henne och Goliat i mer än 1 månad nu, och det börjar bli dags att säga hej då till deras beskyddare som har varit så duktig och visat sin mamma-känsla.

Goliat

Goliat föddes också den 23 April i år. Han är tvilling till Pimpinellan men, är inte ett dugg lik henne. Han är en friserad liten tupp som visar allt mer tecken till ledarskap. Både hans kam och haklapp är från Niklas sida men, färgen från sin mamma. Nu har han fått lite bruna nyanser från sin pappa men, det blir nog inte mer än så. Han kommer jag följa extra mycket och därifrån kommer vi stå nära varandra.

Gullan:

Gullan var frånbörjan ett litet ägg som vi bytte till oss i Åkraberg. Efter flera veckor kom hon ut ur ägget och fick se sin nya mamma, Mona. Gullan är en liten Hedemora-korsning med okända föräldrar. Det enda vi vet om hennes föräldrar var att hennes mamma var en Hedermora och hennes pappa en Gotlandstupp.

Russin

Russin är syster/bror till Gullan och är inte alls lik sin syster. Vi vet inte riktigt om Russin är en höna eller tupp men, hon/han visar mer tecken på tupp än höna. Både Russin och Gullan går nu i dvärghönsboxen med sin mamma Mona. Mona visar stort föräldrarskap men det enda som är "fel", är att hon inte får plats med sina ungar under sina vingar.

Det var lite kort fakta om dem kycklingar som har kommit i år än så länge. Hoppas ni vill ha mer fakta, i så fall kan ni få bestämma vad jag ska skriva om. Komentera erat svar! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0