Välkomna in...


Hej igen! På bilden ser ni en ''holländsk dvärghöna.'' Den är lite större än vaktlar och just den här sorten har jag köpt idag! :) Jag köpte 2 hönor (det ser på bilden) och 1 tupp. Jag döpte de till: Niklas, Åsa och Jill. ;) Lite roliga namn, men det passar dem...:) Tuppen rymde deräkt, jag hittade honom sovande på golvet! :D Hihi! Men nu har de hittat till rätta och jag hoppas att de blir lite mer modigare, till och med vaktlarna är tuffare!:) Japp, nu får jag gå och titta på tv. Hej då!
Alice :)

TILDAS FOTOTÄVLING

Här är min bild till Tildas fototävling.
<--- Hennes blogg ligger länkad hr vid sidan om.


Tjadå!
Alice :)

Djur och natur...

Här kommer några djur och natur bilder:
Här ser du en naturbild som jag tog hos farmor och farfar.

Bild på katten när hon var lite sugen på att titta på kameran...

Sisst men inte minst: Svante, den busiga kaninen.
Alltid sugen på morot som ni ser...! ;)

Ciao!
Alice :)

Svaret på frågan.

Ja, vilka kom närmast på min fråga?
Här var bilden igen, här kommer resultaten:
1. Sandra och Moa delar platsen.
2. Tilda.
Det var bara 3 som gissade och några skrev att det var en kanin och andra skrev att det var jag och en kanin.
Det riktiga svaret är: Jag och Svante (belgisk jättekanin) :) Det är min systers kanin och han är inte ens 1 år.
:) Ja, nu får jag gå och plugga läxa... eller....?
Alice ;)

Ny klippt

<-- Nu har jag precis klippt mig. Det blev en ''September frilla.'' September? Nej just det, det är ju october... ;) och just idag fyller min pappa 46 år. HIPP, HIPP, HURRA PÅ DIN FÖDELSEDAG!!!!! <3 (Förlåt bara att jag trodde du blev 47...) :S Okey... måste jag gå med mellan-systern till duschen. Ha det bra! Ciao!
Alice :)

Fråga...

<--- Vad är det på bilden? Komentera detta, så får vi se om du har rätt! Ciao
Alice :)


Veckans Roliga Bild 2.


Bilder från Gimp.

<--- Solnedgång. Som jag gjorge nu.
<--- Luftperspektiv som jag gjorde hos min kompis Viktoria. Viktoria eller ''Vickan'' som hon kallas har också gjort min header, poäng för det! ;)

Var bilderna bra eller dåliga? KOOOMMMMEEEENNNTERAAA!!! ;)
Alice :)


Jag och muffins...

Hej. Idag blir det inte någon fakta om Brahma, istället blir det lite foton. Här är jag och min minsta syster, hon kallas för muffins för att när hon föddes kallade min lillebror henne för det. Nu sitter vi vid macbooken och har roligt. Tack för alla som har komenterat! Ha en super-duper Fredag! Ciao.
Alice och muffins! :)

Söta kusiner...

Hej efter nå'n dag! ;) Ja, på bilden ser ni kinesiska dvärgvaktlar. Söta? Komentera gärna! :) Visste du att kinesiska dvärgvaktlar är kusiner med mina japanska jumbovaktlar?
Nu vet ni det i alla fall! Imorgon kommer jag lägga ut bilder på min systers höns: Brahma. Eller höns? Det är kycklingar! ;) Jag kommer skriva om när de är små och hur de ser ut när de är stora, men nu ska jag fortsätta att titta på robinson!
Ciao! Alice:)

Min önskefärg på vaktlar...

Ja, ni kanske undrar vad jag menar med önskefärg. Jo... min mamma har ölandshöns och i år fick hon en tupp-kyckling som var ''gökfärgad'' (den är grå) för er som inte förstod. ;) Det är den färgen som hon vill ha på sina hönor och tuppar.
De som är på bilden är: Birger (till vänster) och Botwid (antagligen till höger) ;) Jag vill ha ''Botwid-höns''. ;) För att få just denna färg så kanske Birger och en vit kan få kycklingar tillsammans. Då hoppas jag att det blir just den färgen. Fast jag vill ha massa olika färger.... :° Vi får se!
Ha det bra!
Ciao/// Alice:)

Fakta 2

Nu ska det både handla om vaktlars ursprung och utseende!
Den Japanska jumbo vaktelns ursprung kommer (som det låter i namnet) från Japan. Mina vaktlar är 3 ljusbruna, 2 mörkbruna och 1 vit, men jag vet inte om det finns så många fler färger på just denna sort! :S
Alice:)

Komentera...

Jag tackar dig som har komenterat (1 person) ;) Tack!
Jag vill gärna att fler komenterar, men ni måste inte! Jag är glad att ni tittar i alla fall! <3
Ciao! Alice:)

Staty...?

Nej det är inte alls en staty, det är en av mina vaktlar. Hon heter Ann-Louice och det är nog hon som lägger alla dåliga ägg! :( Men, jag älskar henne! :)
Ciao! :)

En till...

Ja som rubriken, det finns en till. Den är också isgrå men, den har stlärtfjädrar och den heter Falkon. :) Ja, jag vet vad ni tänker: ''vilka konstiga namn på tuppar''. Och vet ni vad? Ni får döpa om dom! :) HELT OKEJ!
Ni får döpa dom till precis vad ni vill, från Alfons till Örjan, precis vad ni vill!!! Vi hälsar och hoppas att ni vågar svara oss... ;) Ha det bra!
Alice och lillebror! ;)

Fakta 1

Japanska jumbo vaktlar!
Äggen ser ut så här:
Det var första delen! Nästa del kommer det hadla mer om vaktlarnas ut seende.  Ciao!
Alice :)


Har inget annat att göra...

än att blogga! ;)
Här är en bild från Turkiet när vi skulle på båt-tur. Turkiet säger många, Turkland säger mamma! ;)
Alice :)

Glömde visst dagen... :o

Ja, jag glömde säga att vi har mockat hos alla djur idag! Jag mockade hos mina vaktlar och designade nytt. Det var jätte kul!!! Dom blev helt galna när jag kom med mask, HERREGUD!!! Det är det enda jag säger...
En av vaktlarna la ett ägg idag, eller ägg och ägg? Det var knappt något skal på. Det blev ett Monica ägg!
Vådå ''Monica ägg?'' Jo, dom ägg som inte har så mycket skal på sig ger jag till Monica (katten) med lite annat gött! ;) Här kommer reseptet:

1 vaktel-ägg
Lite ovispad grädde. (bestäm själv hur mycket)
Lite mjölk. (bestäm själv hur mycket där också)
Hoppas ni har vaktlar och en katt som gillar ägg!
Alice :)
ps. Du kan också använda vanliga ägg men, då får du nog ha mer mjölk och grädde i. ds.

Glömmer dig aldrig...

Det här är Margareta, hon är en Japansk jumbo vaktel. Hon har 5 vänner men, hon hade ännu en vän...
hon var lika fin, lika charmig och nästan lika vit. Hennes namn var Majken... det enda som var olikt var att Majken hade lite svarta prickar! Jag saknar henne jätte mycket och jag tror också Margareta gör det! :'( Kommer aldrig glömma dig, du finns i mina tankar och kommer alltid vara där!!! Love you!
Din Alice! <3

Fångarna på fortet

Hej! Nu sitter jag vid tv:n med min syster. (kan lägga in en bild snart!) Vi tittar på ''fångarna på fortet'' Syrran tycker om det för att man får se olika utmaningar! :) Innan tittade vi på ''helt magiskt'' det är mycket bättre tyckte både jag och min syster! :) Nu ska jag ta ett foto på mig och min käääraa syyysteer! ;)
Ciao! ///Alice

En till...

Ja som rubriken, det finns en till. Den är också isgrå men med stjärtfjädrar! Hoppas ni tycker om dom!
Kram Alice :)

Skolan

Ja, nu sitter jag i skolan och ska snart ha Engelska! Vi ska nog läsa i ''textbook'' eller något annat. Vi ska snart gå. Hej då så länge!!! /// Alice

Jag i macbooken's stil

<--- Jag i macbook style!

Araucana till salu

Ja, nu är jag här igen! Innan jag går och lägger mig så ville jag bara säga att min bror har några Araucana-tuppar till salu. Jag lägger ut bilder någon annan dag. Blir du intresserad, så är det bara att kontakta oss:
Hem tel.
0340-625065
Mobil. 0722-011026 eller 0705-625065  E-post. alice.nilsson@live.se
Jag hoppas någon där ute vill bli ägare till minst en tupp. Min bror skulle skulle bli så glad!!!
/// Alice :)


ÄNTLIGEN!!!

Hej igen efter några månader! ;)

Blogg.se har inte funkat så bra för mig och mamma, men nu ska det bli andra bullar! ;) Jag är hemma nu och ska snart gå och lägga mig! :( Jag kommer nog lägga ut bilder imorgon, massor (ev). Nu får jag väll göra min läxa, syrran tjatar!
Bye bye! /// Alice

RSS 2.0